10 tips voor het allerleukste dagje weg met het gezin

Er zijn weinig dingen zó leuk als een heerlijk dagje weg met je gezin. Het enige probleem is dat er zoveel dingen te doen zijn, dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Geen stress, in dit artikel vind je tien geweldige tips voor het ideale dagje weg met het gezin. Het enige wat jij nog hoeft te doen is kiezen. Wordt het een plons in een zwembad, een rit in een bloedstollende achtbaan of een bezoekje aan een interessant museum? 

Super leuk dagje weg met gezin? Wij hebben onze favorieten tip hieronder op een rij gezet! 

1. De Efteling 

Eén van de eerste dingen waar je aan denkt als je het hebt over een dagje weg is een attractiepark en één van de eerste parken waar je aan denkt als je het hebt over attractieparken is natuurlijk de Efteling. Dat is niet voor niets. De Efteling is een geweldige ervaring voor jong en oud. Van de spectaculaire achtbanen en meeslepende attracties tot het betoverende sprookjesbos, vol magische verhalen. Deze geweldige mix maakt het tot een van de leukste dagjes weg met het gezin. 

2. Walibi 

Zijn jij en je gezin echte adrenalinejunkies? Dan moet je zeker met zijn allen #HARDGAAN in Walibi. Het attractiepark in Biddinghuizen staat bekend om zijn spectaculaire achtbanen en attracties. Maar ook de aankleding van het park is dik in orde. Ga op de foto met de mascotte of maak eens een babbeltje met de pratende fontein. Zeg je een dagje uit? Dan zeg je Walibi. 

3. Diergaarde Blijdorp 

Tussen al het attractiepark-geweld moet er ook nog ruimte worden gemaakt voor wat rustiger vermaak. Diergaarde Blijdorp in Rotterdam is inderdaad een wat kalmer dagje weg met het gezin, maar het is zeker niet minder leuk. Sta oog in oog met een majestueuze leeuw of maak kennis met het nieuwe olifantje Radjik. Er is zoveel te zien en te beleven in dit dierenpark. Een dag om nooit te vergeten.

4. Duinrell 

Duinrell is beslist een van de leukste parken van ons land. In dit park met achtbanen, attracties en een megagaaf zwembad kunnen jij en je gezin zich dagen vermaken. Het is dan ook geen toeval dat je op het park kan overnachten. Spendeer de ene dag scheurend over de rails van zinderende achtbanen en zoef de andere dag van één van de razendsnelle glijbanen van het Tikibad. Duinrell is met zekerheid één van de allerleukste dagjes weg met het gezin. 

5. Attractiepark Slagharen

Zijn jij en je gezin helemaal verzot op attractieparken? Dan mag je Slagharen zeker niet over hebben geslagen. Het park is de thuisbasis van tal van geweldige attracties. Word tot driemaal toe gelanceerd in de sensationele achtbaan Gold Rush of maak een spetterende afdaling in de Ripsaw Falls. Je kan natuurlijk ook een bezoekje aan El Teatro brengen voor een unieke 4D-filmervaring. We weten het heel zeker, het is gegarandeerd genieten tijdens dit dagje weg met je gezin.

6. Drievliet 

Een dagje Drievliet, wie wil dat nou niet? In attractiepark Drievliet is zóveel te doen dat het bijna niet lukt in een dag. Het ideale uitje voor jouw en je gezin. Het heet ook niet voor niets een familiepark. De oudsten testen hun stalen zenuwen met de vrije val, gaan over de kop in ‘de Kwal’ of maken een rit in de bekende achtbaan ‘Formule X’. Maar, ook voor de jongsten is er genoeg te beleven. Zo kunnen ze van de glijbaan in de vuurtoren, een ritje maken met treintje ‘El Loco’ of hun ogen uitkijken tijdens een avontuurlijke tocht op een paard in de ‘Jolly Jumper’.

7. Madurodam 

Een dagje naar Madurodam in Den Haag moet wel tot één van de beste dagjes uit met het gezin behoren. Alle kleine huisjes, straatjes, boten en monumenten zorgen voor een grootse dag. Alle bezienswaardigheden zijn ongelooflijk accuraat nagemaakt op een schaal van 1 op 25. Zo kijk je bijvoorbeeld uit over Utrecht Centraal of beleef je Amsterdam met al haar grachtjes en pleinen. Ook stap je in één van de laatste Dakota-vliegtuigen van ons land; The Flying Dutchman. Wat hierin te beleven valt, houden we nog even geheim… 

8. Bobbejaanland

Voor een prachtig dagje weg met het gezin kan je ook uitstekend terecht bij onze zuiderburen. In het geweldige attractiepark Bobbejaanland ben je verzekerd van breedlachende gezichten door de meest uiteenlopende attracties. Zo staat de snelste triple launch coaster van de Benelux in dit park en kan je mee op avontuur naar een actieve vulkaan in de VR-rollercoaster ‘Mount Mara’. Maar ook voor de jongere kids is er genoeg te beleven. Zo kunnen ze genieten van glijbanen of een echte truck besturen in de attractie ‘Convoy Trucks’. Een leuk dagje uit met het gezin kunnen we wel overlaten aan de Belgen.

9. Toverland, voor een spannend dagje weg met gezin

Attractiepark Toverland in Kronenberg doet zijn naam eer aan. In dit park beleeft elk gezin namelijk een betoverende dag. Is het niet door ‘Merlins Quest’ dan moet het wel zijn door de ‘Djengu River’. Ook achtbaanliefhebbers kunnen hier uitstekend uit de voeten. Zoef op een motor over de rails van de ‘Booster Bike’ of vlieg naar een grote hoogte in de wingcoaster ‘Fenix’. Deze is trouwens wel voor echte waaghalzen, want de achtbaan gaat drie keer over de kop en bereikt snelheden van wel 95 kilometer per uur. Pfoe, dat is niet niks. Dit alles bij elkaar zorgt ervoor dat Toverland gerust tot een van de leukere dagjes weg met het gezin kan worden bestempeld.

10. Het Nederlands Openluchtmuseum

Naast dat het Openluchtmuseum in Arnhem een heel erg educatief dagje weg met het gezin is, is het ook nog eens heel erg leuk. Ga op ontdekkingstocht over een park van maar liefst 44 hectare. Maak een praatje met heuse ambachtslieden en doe mee aan één van de talloze activiteiten op het park. Breng een bezoekje aan de smederij of ga aan de slag als een echte wever. Uiteraard kunnen de kinderen na een dag vol indrukken nog even uitrazen in de grote speeltuin die ook te vinden is op het park. Het openluchtmuseum is niet voor niets een van de best bezochte musea van Nederland.

Ontbreekt nog een leuke plek in onze lijst met “Dagjes uit met het gezin”? Laat het ons dan hieronder weten en dan nemen we het misschien mee in de volgende update met onze favorieten plekken voor een dagje uit met het gezin. 

Add Your Comment