Dagje Weg? Laat je Inspireren: De Beste Activiteiten in elke Provincie!

Soms wil je graag een dagje weg, maar je weet totaal niet waar je dan naar toe kan. In elke provincies zijn zoveel leuke dingen te doen. Midgetgolfen, bowlen en naar de film dat kennen we natuurlijk wel. Lees snel verder en ontdek de leukste uitjes in jouw provincie.

Dagje weg in Utrecht

In het midden van Nederland ligt provincie Utrecht. Utrecht stad heeft een bruisend centrum en staat bekend om zijn grachten. Ga lekker shoppen, kano door de grachten en beklim de Domtoren voor een prachtig uitzicht. Op woensdag, vrijdag en zaterdag is er ook nog een grote markt op het Vredenburg.

Wil je graag iets leuks doen met de kinderen? Bezoek dan het Utrechtse Nijntje museum. De kinderen kunnen hier van alles leren en bekijken. De inmiddels overleden auteur van Nijntje wil ervoor zorgen dat alle kinderen hun fantasie kwijt kunnen. Breng dus zeker met je peuter of kleuter een bezoek aan dit museum!

Dagje weg in Noord-Holland

In Noord-Holland lvind je de attractie ‘This is Holland’. Hierin vlieg je figuurlijk over de mooiste plekken van Nederland. De vlucht is in 5D! Het schijnt een unieke ervaring te zijn waarbij wind, regen en geur worden nagebootst. Hiernaast kun je ook nog informatieve shows bezoeken. De totale ervaring (Shows en 5D vlucht) duren bij elkaar ongeveer 1 uur.

Een bezoek aan ‘This is Holland’ is goed te combineren met een uitje naar het street art museum Amsterdam. Dit is het grootste street art museum van de wereld! Een ander street art museum is het MOCO-museum. Het MOCO-museum bevat veel werken van de beroemde Banksy.

Dagje weg in Zuid-Holland

In het Zuid-Hollandse Lisse ligt de Keukenhof. De Keukenhof is een bloemenpark waar meer dan 7 miljoen bloemen staan. Het park is heel bekend en wordt vaak druk bezocht. TIP: koop van tevoren tickets online.

In Nederland staan we bekend om onze heerlijke kazen. Onze Goudse kaas wordt over de hele wereld gegeten. In Gouda kun je ook elke donderdag de kaasmarkt bezoeken. Dit is niet zomaar een markt, maar een echte oudhollandse markt. De rituelen en rijke Hollandse tradities maken het tot een attractie die u niet mag missen.

Dagje weg in Noord-Brabant

In Eindhoven kun je op een bijzondere manier ontsnappen aan de werkelijkheid. Motion Imagination Experience is een immersive experience waarbij de bezoeker wordt meegenomen in een verbeeldingswereld van beeld, geluid en interactie.

Alle voetbalfans opgelet: in het Philipsstadion kun je ook nog een bezoek brengen aan het PSV-museum en deelnemen aan een rondleiding.

Als je niet zo van voetbal houdt en liever naar een pretpark gaat dan kun je daarnaast ook nog altijd een bezoekje brengen aan de Efteling dat in Kaatsheuvel gevestigd is. Voor jong en oud is dit een leuk pretpark en ook nog het grootste pretpark van Nederland.

Dagje weg in Groningen

Groningermuseum is toch echt wel het kunstmuseum van Groningen. In het bijzondere gebouw dat in 1994 werd geopend door koningen Beatrix kun je verschillende kunstwerken bewonderen. Ook zijn er verschillende activiteiten waar je aan kunt deelnemen. Volg een rondleiding, doe de speurtocht of maak zelf een kunstwerk in het atelier.

In Groningen kun je ook de stad in. Neem eens een kijkje bij de vismarkt en de Korenbeurs. De vismarkt in Groningen bestaat al eeuwenlang. Sinds de 15de eeuw is de vismarkt de plek om je vis in te slaan. Tegenwoordig staat er veel meer op de markt. Zo kun je ook groente, brood, vlees en fruit kopen.

Dagje weg in Drenthe

In Drenthe ligt TT-circuit Assen. Dit is een racecircuit dat al meer dan 100 jaar races verzorgd. Bij TT-circuit Assen kun je een kijkje nemen achter de schermen. Dit is geheel gratis en daar kan je je voor inschrijven via de website. Een unieke ervaring voor de echte raceliefhebbers.

Op een kwartiertje rijden van het TT-circuit ligt kamp Westerbork. Verdiep je hier in de geschiedenis van de tweede wereldoorlog. Kamp Westerbork was een doorvoerkamp waarnaar mensen werden doorgevoerd naar concentratiekampen. Zeker de moeite waard om je eens te verdiepen in dit deel van de Nederlandse geschiedenis.

Om nog verder de geschiedenis in te gaan staan verspreid over Drenthe allemaal Hunebedden. Hunebedden zijn oude grafkamers gebouwd door het Trechterbekervolk ongeveer 3000 jaar voor Christus. Dat is al heel lang geleden, maar de graven bestaan nog steeds.

Dagje weg in Friesland

In Friesland kun je veel wandelen en fietsen. Met maar liefst vier nationale parken en twee nationale landschappen kunnen natuurliefhebbers hier hun hart ophalen. Op internet zijn daarvoor verschillende routes te vinden.

Het oudste werkende planetarium ter wereld staat in Franeker. De planetariumkamer is waar het allemaal om draait. Het plafond met de zon en de draaiende planeten werkt nog steeds. Er zijn nog meer kamers te ontdekken maar die mag u zelf gaan ontdekken.

Dagje weg in Flevoland

Voor een spannend dagje weg moet je echt in Walibi zijn. Walibi Holland is een pretpark met verschillende achtbanen. Met deze spectaculaire stalen (en houten) gevaartes maken ze hun bekende slogan HARDGAAN zeker waar. Over de kop, de houten achtbaan of door het water. Dat kan allemaal in Walibi Holland.

Misschien ben je wel helemaal niet opzoek naar snelle achtbanen, maar ga je liever een dagje shoppen. Ook dat kan in Flevoland. Bataviastad fashion outlet is de plek om goedkoop de duurste merken in te slaan. Bataviastad is ook bereikbaar met het openbaar vervoer.

Dagje weg in Limburg

Niet alleen in Flevoland kun je een fashion outlet bezoeken, maar ook in Limburg. Designer outlet Roermond heeft meer dan 160 designer winkels ter beschikking. Veel merken zoals Gucci, Daily Paper en Louis Vuitton zijn hier te vinden. De outlet bevindt zich in het centrum van Roermond en is gemakkelijk te bereiken met het openbaar vervoer.

Maastricht Underground laat je vanaf onder de grond de geschiedenis van Maastricht ontdekken. Neem deel aan verschillende rondleidingen en laat je verrassen door alles wat de gids te vertellen heeft. Liever iets actiever? Zelfs dat kan onder de grond. Je kunt namelijk ook deelnemen aan een steptocht door de grotten!

Dagje weg in Overijssel

Een gezellig bezoekje aan Almelo combineren met een bezoek aan het Bolletje bakkerij museum. Bijna iedere Nederlander kent wel het merk Bolletje. Boven de bolletje winkel zit op de eerste etage het kleine museum. Als klant van de bolletje winkel kun je hier gratis een kijkje nemen.

Een stukje meer landinwaarts ligt Dinoland. Dinoland is gevestigd aan de rand van Zwolle en is een superleuk uitje met de kinderen. Ballenbak, spelletjes, zandbak en nog veel meer. Loop over het dinopad met meer dan 100 verschillende dinosaurussen.

Dagje weg in Gelderland

Een lekkere dag in de buitenlucht bij het Openluchtmuseum in Arnhem. Kom meer te weten over de tweede wereldoorlog terwijl je langs verschillende gebouwen loopt. Niet alles gaat over de tweede wereldoorlog, je kunt ook molens en gebouwen van ambachtslieden bekijken.

In Gelderland ligt ook het gebied de Hoge Veluwe. Hier kun je gezellig wandelen of fietsen door de natuur. Verschillende dieren zijn hier gevestigd en alles staat vol in bloei. In het park ligt ook het Kröler Müller museum. Hier kun je kunst bewonderen zowel in een binnen als buiten museum.

Dagje weg in Zeeland

Zeeland bestaat voor een groot deel uit water. Ook de stad Vlissingen ligt aan het water en dat kan zomaar jouw volgende uitje worden. Wandelen over de langste zeeboulevard van Nederland. Kopje koffie op het terras terwijl je uitkijkt over het water.

Iets boven Vlissingen ligt Deltapark Neeltje Jans. Het Deltapark is een leuk en leerzaam uitje ook voor de kinderen. Beleef de waterramp van 1953 in de Delta Experience en bezoek het Bluereef aquarium. Ook zijn hier zeeleeuwen en zeehonden waar je van alles over kunt leren.

Add Your Comment