Kunnen we binnenkort een ultiem gaaf pretpark in Rotterdam verwachten?

Onze belangrijkste havenstad, met de schitterende skyline, de immer mooie Erasmusbrug en de welbekende Koopgoot. Rotterdam, wat ben je toch adembenemend mooi. Ben je het hier nou roerend mee eens, dan hebben we nog eens goed nieuws voor je. Het lijkt er namelijk op dat Rotterdam zich klaar kan maken voor de komst van een megavet pretpark. Inderdaad, net op het moment dat je dacht Rotterdam niet beter kon.

De oplettende bezoeker van Rotterdam is het vast al opgevallen. Er pronkt namelijk een supergroot reuzenrad aan de oevers van de maas. Deze staat er niet voor niets. Nee, ondernemer Hennie van der Most is op het oude terrein van de afvalverwerking aan het bouwen aan een heus pretpark (Pretpark Rotterdam?). We moeten echter nog even geduld hebben, want het park is nog een tijdje niet geopend. Als gevolg van de coronapandemie heeft de boel namelijk flink wat vertraging opgelopen.

Het wachten waard

De bouw is al even bezig en heel veel is er nog niet bekend, maar de dingen die je wél kan lezen op het internet, beloven dat het ’t lange wachten zeker waard is. Met attracties als een spookhuis, botsauto’s, een megaglijbaan en een reuzenrad kom je naar alle waarschijnlijkheid helemaal niks te kort. Wat meteen opvalt is het grote ufo-restaurant wat overal bovenuit reikt. Op grote hoogte een lekker hapje eten met de adembenemende skyline van Rotterdam op de achtergrond, wie wil dat nou niet? Het restaurant gaat tot een hoogte 42 meter en draait daar langzaam rond. Hoe gaaf is dat?

Indoorpret

Hoewel er aan de buitenkant van het pretpark zichtbaar nog veel moet gebeuren, is ondernemer Hennie al zo goed als klaar met het indoorparadijs, genaamd underground entertainment. In de benedenverdieping vind je uren vermaak. Naast de schitterende aankleding, afkomstig van allerlei oude cruiseschepen, vind je er bowlingbanen, minigolf, een escaperoom, pooltafels, lasergamen en een spookhuis. Wat ons betreft kan die boel al open. Hier vermaak je je ook wel een hele middag.

En nog meer… 

Als we de informatie op internet verder kunnen geloven dan zijn er nog een aantal attracties en activiteiten te verwachten in dit pretpark in Rotterdam. Zo is het de bedoeling dat er een schaatsbaan komt, waar je het hele jaar door kan schaatsen. Yes, zelfs in de zomer. Ook zou er een theater komen waar je zeven keer per week een dinershow kan bezoeken. Daarnaast zouden er zelfs 8-persoons privérestaurants komen, in gigantische pompoenen die aan het gebouw op en neer bewegen. Ja, je hebt er een beetje fantasie voor nodig. We kunnen natuurlijk niet wachten tot dit pretpark haar deuren opent.

Pretpark Rotterdam: Een compleet dagje uit

Ondernemer van der Most is van plan om echt onderdeel te worden van de Rotterdam-ervaring met pretpark Rotterdam. Je kan je dagje beginnen aan de andere kant van de stad, waar parkeerplek genoeg is, en je laten ophalen. Het park is naast de gebruikelijke auto of het OV ook goed bereikbaar per boot. Natuurlijk is daar ook aan gedacht. Op de planning staat namelijk een glazen terminal die uitmondt op een haventje waar je met je boot, of met de taxiboot, aan kan leggen en gemakkelijk het park kan betreden.

Pretpark Rotterdam is nog niet klaar. Wil je toch een leuk attractiepark bezoeken, bekijk dan eens deze andere pretparken in Nederland.

Add Your Comment