Het allerleukste pretpark in Apeldoorn vind je hier

Omgeven door prachtige bossen op en schilderachtige landschappen ligt de gemeente Apeldoorn. Een stad waar menig bezoeker zich uitstekend vermaakt. Het stikt er van de leuke restaurantjes, winkels en bezienswaardigheden. Maar, wat je misschien niet wist is dat Apeldoorn ook de thuisbasis is van een aantal geweldige pretparken. Ben je dus op zoek naar een pretpark in Apeldoorn? Zoek niet verder en check dan onze top 5.

Pretpark Apeldoorn: dit is onze top 5 👇👇👇👇👇

1. Julianatoren 

In dit pretpark in Apeldoorn maak je herinneringen voor het leven. Wanneer je in de buurt van de Veluwse stad bent en je hebt kinderen mee, dan is het zeker een aanrader om hier even te stoppen. En met ‘even’ bedoelen we natuurlijk de hele dag. Want dat is de tijd die je er gemakkelijk spendeert. Strijk neer op het terras voor een lekker drankje en laat de kinderen los, of ga lekker mee op avontuur in het park. Begin bijvoorbeeld bij de spannende achtbaan of de té gekke botsautootjes. Maar daarnaast is er nog zoveel meer te doen. Ze kunnen zich voelen als een echte straaljagerpiloot in een heuse straaljager of op expedite bij de Cas de Ranger Experience. Maar ook de tollenhoed en het griezelige spookslot moeten zeker op het programma staan.

2. Kinderparadijs Malkenschoten (Pretpark Apeldoorn)

Een plek waar een kinderboerderij, een airtrampoline, oneindig veel klimtoestellen en nog zoveel meer te vinden is… Bestaat dat? Ja, zeker! Als je hiernaar op zoek bent, ga dan langs bij Kinderparadijs Malkenschoten. Hier zal het grut zich ongetwijfeld uren vermaken. Maken ze kennis met de verkeersregels in de verkeerstuin? Of wanen ze zich als een echte kapitein op één van de waterfietsen? Ze kunnen zich natuurlijk ook vast gaan voorbereiden op de Dutch Open op de midgetgolfbaan. Je weet maar nooit of er een kleine Joost Luiten schuilt in die kleine. Maak ook meteen even kennis met mascotte Binky. Dit pretpark in Apeldoorn staat garant voor een oergezellige, geslaagde dag.

3. Apenheul

Bij een bezoekje aan Apeldoorn mag je de Apenheul eigenlijk niet missen. Het park, waar 35 verschillende soorten apen verblijven is echt een begrip in de omgeving. Omdat de helft van de apen los door het park loopt is de Apenheul ook nog eens heel uniek op de wereld. Kom oog in oog te staan met de schattige doodshoofdaapjes of ontmoet een rode titi, zilver-oeistiti of witgezichtsaki van wel héél dichtbij in het vernieuwde dwergapengebied. Maar ook de machtige Gorilla’s of de imposante orang-oetans zijn honderd procent zeker het bekijken waard. Kom lekker tot rust onder het genot van een koud of warm drankje op een van de terrassen of laat de kids de innerlijke aap in henzelf naar boven halen in een van de gave speeltuinen.

4. Klimbos Veluwe

Over innerlijke apen gesproken. Een plaats waar je ook uitstekend je klimkwaliteiten kan tonen aan iedereen is het Klimbos Veluwe. In dit pretpark in Apeldoorn is uitdaging gegarandeerd. Zoef van de tokkelbaan of waag jezelf aan te gekke bruggen en netten. Dat alles, midden in de natuur. Wat wil je nog meer? Je hoeft niet bang te zijn voor je veiligheid, want alle parcours zijn zorgvuldig en met de juiste expertise gemaakt. Er kan je bijna niks gebeuren met het continue zekersysteem. In dit klimbos vind je negen verschillende parcours. Begin rustig aan met één van de makkelijkere routes en klim jezelf op tot de aller moeilijkste. De hoogste is wel zeven meter hoog. Niet voor watjes dus! Een bezoekje aan dit park kost je ongeveer tussen de drie en vier uur.

5. Openluchtbad Boschbad

Is het lekker zonnig en warm? Ga dan eens langs bij openluchtbad Boschbad. Met supergave glijbanen en een megahoge duikplank ben je verzekerd van spetterend plezier. Voor degenen die wat meer waarde hechten aan lekker liggen in de zon is er uiteraard ook gedacht. Het zwembad is namelijk omgeven door een gigantische ligweide. Ook vind je er diverse speeltoestellen en voor de kleinsten is er een geweldig peuter en kleuterbad met een gigantisch speelkasteel, glijbaantjes en allerlei andere attributen. Dus, zwembroek aan, zonnebril op, insmeren (!) en gaan met die banaan!

De top 5 “pretpark Apeldoorn” is voor het laatst bijgewerkt in 2021. Mocht je een pretpark bij Apeldoorn missen? Tip ons dan hieronder en dan nemen we deze misschien mee in de volgende update van de lijst “pretpark Apeldoorn.”

Add Your Comment