Dit zijn de leukste pretparken van Noord-Holland

Woon je in de prachtige provincie Noord-Holland of ben er toevallig op vakantie? Dan is het altijd goed om te weten welk vermaak er in de buurt te vinden is. Ben je op zoek naar het leukste klimpark van de omgeving of neem je de kids liever mee naar een gigantisch speelpark? De mogelijkheden zijn eindeloos. Ga er maar eens lekker voor zitten, want dit zijn de leukste pretparken van Noord-Holland.

1. Speelpark Oud Valkeveen

Het mag dan niet het meest bekende speelpark van ons land zijn, toch ontvangt speelpark Oud Valkeveen ruim 200.000 bezoekers per jaar. Het is gemakkelijk te begrijpen waarom er zoveel mensen naartoe trekken. Kinderen kunnen hier echt onbevangen spelen. Zo kunnen ze een rit maken in de Drakenbaan en de Dolle Dierenbaan of tot grote hoogtes klimmen naar het nest van een gigantische Adelaar. Maar ook een afdaling van de mega-glijbaan mogen ze natuurlijk niet aan zich voorbij laten gaan. Dit en nog zoveel meer zorgt voor een plekje in de lijst van leukste pretparken van Noord-Holland.

2. Land van Fluwel

In het Land van Fluwel waan je je in een heus avonturenparadijs waar kind en ouder zich ongetwijfeld zullen vermaken. Het is een ander pretpark dan je misschien gewend bent, gezien het feit dat er geen doldwaze attracties te vinden zijn. Maar toch, hier in Sint Maartensvlotbrug is een onvergetelijke ervaring gegarandeerd. Loop met elkaar de wandelroute ‘het blote voetenpad’ van een kilometer lang, helemaal op je blote voeten uiteraard. Zo word je natuurlijk helemaal één met de natuur. Of laat jezelf verdwalen in het spannende maisdoolhof. Alsof dat nog niet genoeg is, is er ook een grote klimtoren met een gave glijbaan en een heerlijke plas waar je superfijn kan zwemmen als het mooi weer is. Je hoeft er niet lang over na te denken; het Land van Fluwel is met stipt een van de leukste pretparken van Noord-Holland.

3. Sprookjeswonderland, pretpark Noord Holland voor de kleintjes

Mocht je op pad gaan het kleinste grut, dan is Sprookjeswonderland in Enkhuizen zeker een van de pretparken van Noord-Holland waar je moet zijn geweest. Het park is werkelijk betoverend en de kinderen zullen er nog dagen over napraten. Van verhalen over het nostalgische carrousel tot het herinneringen aan het magische sprookjesbos. Om nog niet te beginnen over simulator de Hekspeditie, waar ze kunnen vliegen op een vliegend tapijt. Voor de kleintjes die van wat meer spanning houden is er een stoer schommelschip en voor de hele familie zijn er verschillende voorstellingen en shows. Je hoort het al, er is genoeg te beleven in Sprookjeswonderland.

4. Fun Forest

Klimmen en klauteren is zeker niet alleen voor kinderen. Daar zal je achter komen bij Fun Forest in Amsterdam. In dit klimbos vind je tien supergave klimroutes, waar je jezelf maximaal kan uitdagen. Begin rustig op één van de Easy routes en ga steeds een stapje verder. Zoef op parcours negen op een snowboard door de lucht, tussen de bomen door of kies voor parcours tien, waar je onder andere een bungee jump en een vrije val tegenkomt. Alleen voor de echte durfallen dus. Helemaal uitgeklommen? Koel dan lekker af bij het aangrenzende water van de Bosbaan. Huur een kano of ga eens een keer suppen. Wat wil je nog meer?

5. Linneaushof

Als we het dan toch hebben over de leukste pretparken van Noord-Holland, dan mag de Linneaushof natuurlijk niet ontbreken. Waarom niet? Omdat dit park in Heemstede zichzelf Europa’s grootste speeltuin mag noemen. Daar moet ieder kind zijn geweest. Met trampolines, glijbanen en allerlei klimtoestellen is tomeloos plezier een zekerheidje. Er staan in totaal maar liefst 350 speeltoestellen en attracties. De kids kunnen zich vermaken in de waterspeeltuin, oefenen met verkeersregel in de verkeerstuin, schommelen tot ze over de kop gaan en over het water klimmen met een echte touwbrug. Maar hier stopt het niet; ze kunnen ook nog racen over een razendsnelle kartbaan of elkaar uitdagen op de hindernisbaan en nog zoveel meer. Kortom, een dagje Linneaushof is sowieso een geslaagde dag uit.

6. Klimmen EnZo

Bij Noord-Holland hoort natuurlijk ook nog het schitterende Waddeneiland Texel. Laat dat nou net de plek zijn waar je het supergave klimpark Klimmen EnZo vindt. Klimmen EnZo is hét klimpark van Texel, gevestigd op vakantiepark de Krim. Je begint de uitdagende klimervaring in een centrale toren. Vanuit hier kan je verschillende routes kiezen met verschillende niveaus. Begin lekker makkelijk en trotseer uiteindelijk de moeilijkste route. Na een goede twee uur vermaak kan je de ervaring afsluiten met een vrije val van acht meter hoog. Als je durft tenminste… Al met al hoort Klimmen EnZo dus zeker bij de allerleukste pretparken van Noord-Holland.

7. FloriWorld 

FloriWorld in Aalsmeer verdient ook zeker een plekje in de leukste pretparken van Noord-Holland. Hier komen bloemen, planten en fun op een geweldige manier samen. Dit is nog eens wat anders dan het standaard bosje bloemen voor je partner. FloriWorld is namelijk de complete ervaring voor elke bloemen- en plantenliefhebber. Het gaat hier om een heuse interactieve ervaring waarbij je ook echt onderdeel wordt van de bloemen- en plantenwereld. Je ontdekt wat de flora allemaal met je doet en hoe het je leven beïnvloedt. Tijdens deze unieke ervaring krijg je een armbandje om, waarmee je het bezoek aan het park volledig kunt personaliseren.

8. Speelpark de Goudvis 

Last but not least; Speelpark de Goudvis. Dit is een van de pretparken in Noord-Holland waar menig kind een bezoekje aan hoopt te kunnen brengen. Niet alleen door de drie overdekte speelparadijzen die bij elkaar meer dan 2200 vierkante meter aan vertier met zich meebrengen. Nee, ook de gigantische Oudhollandse buitenspeeltuin draagt hier zijn steentje aan bij. Deze tuin van ruim drieënhalve hectare groot biedt plaats aan talloze geweldige speeltoestellen. Het park is voor alle kinderen tot twaalf jaar oud. In de indoorspeelparadijzen vind je ook van alles. Van ballenbakken tot glijbanen en van speelhuisjes tot een echte monorail. Wat wil een kind nog meer van een pretpark in Noord-Holland? Als kers op de taart is de toegang voor volwassenen zelfs gratis. Voor de kids vanaf twee jaar kost het je €8,50 per kind.

Tip als “Pretparken Noord Holland”

Heb jij misschien nog een andere tip voor dit “pretparken Noord Holland” lijstje? Laat het hieronder weten in de comments. 

 

Add Your Comment