Over

Het Land Van Ooit

Wij hebben besloten om het Land van Ooit een nieuw leven in te blazen! Een dagje naar dit park gaan was een unieke beleving en mag niet vergeten worden. Het is belangrijk dat kinderen deze dagen nog steeds zulke avonturen mee kunnen maken, daarom kun je nu op deze pagina allerlei andere pretparken vinden om naar toe te gaan!

Het verhaal achter het Land van Ooit

Wildebras woonde samen met zijn vrouw Rondalia in Het Roze Kasteel van Ooit. Iedereen hield van het stel, behalve Stor de Bostor die woonde in het OerOudWoud. Hij was smoorverliefd op Rondalia en besloot haar te ontvoeren. Rondalia huilde aan een stuk door en Stor werd er gek van. Hij besloot haar vrij te laten op de voorwaarde dat hij precies één jaar later terug zou keren en dat Rondalia dan met hem zou moeten trouwen. Ook kon ze niemand aankijken, want dan zou diegene veranderen in een eend.

Rondalia kwam terug in het Kasteel en er kwam een groot feest. Rondalia liet alle spiegels kapotslaan en droeg sindsdien een grote hoed, zodat ze niemand kon aankijken. Wildebras besloot Rondalia ten huwelijk te vragen en ze zei ja. Stor de Bostor verscheen op het feest en was woedend. Hij zei; ‘Ach jee, kijk ze daar nu staan, domme, domme onverdaan, Jij had erewoord gedaan! Nu verander ik jou én die graaf van je, In een witte en een zwarte zwaan!’. Het koppel veranderde in zwanen, maar door hun grote liefde voor elkaar veranderden ze beiden in zwart-witte zwanen. Nog altijd zwemmen Wildebras en Rondalia rond in ‘de Traan‘ en de Gouverneur van Ooit is de enige die met hen kan het praten, in het Zwaans. En Stor, die hoor je nog steeds jammeren in zijn stinkende doolholen.

Wat is er in Nederland toch veel leuks te doen

our mission

We bieden het beste overzicht van alle fantastische attractieparken en dagjes uit die er allemaal in Nederland te vinden zijn. 

Reviews

“Ik was op zoek naar het oude Land van Ooit. Dat is gesloten, maar via deze website heb ik wel Attractiepark Toverland ontdekt. “

Loes

“Hetlandvanooit.nl is echt een handige website voor als je op zoek bent naar een leuke dag uit in Nederland.”

Guido, 40 jaar