Dagje pretpark in Brabant? Deze parken mag je niet overslaan!

Naast worstenbroodjes, Bourgondiërs, gezelligheid en Guus Meeuwis heeft Brabant nog zoveel meer te bieden. De zuidelijke provincie is namelijk de thuisbasis van heel wat supergave pretparken. Zo heb je natuurlijk de alom befaamde Efteling, maar ook minder bekende parken als het BillyBird Park in Hemelrijk zouden zeker op je lijstje moeten staan. Ja, onze gezellige zuidelijke vrienden weten wel hoe ze een dagje weg moeten invullen.

Pretparken Brabant: de zijn onze favorieten 👇👇

1. De Efteling

Je kan bijna niet anders dan deze lijst beginnen met de absolute aanvoerder. De bovenste klasse, het neusje van de zalm en ga zo maar door. We hebben het natuurlijk over de Efteling. Hier moet iedereen een keer in zijn leven zijn geweest. Voor de kleintjes is naast het welbekende sprookjesbos zóveel te beleven. Van draaimolens tot de Droomvlucht. De kids zullen hun ogen uitkijken en hun geluk niet op kunnen. Maar als je dacht dat de Efteling daarmee ophoudt, dan heb je het mis. Voor de volwassen en oudere kinderen of natuurlijk voor de onverschrokken kleintjes is er nog veel meer te doen. Van de megaspannende Vliegende Hollander tot de Baron 1898, een achtbaan die recht naar beneden de grond induikt. De Efteling is een pretpark in Brabant waar je zeker moet zijn geweest.

2. Klimrijk Brabant 

Zoals de naam van dit pretpark in Brabant al doet vermoeden, is dit park uitstekend geschikt voor eenieder die zich maar wat graag aan uitdagende klimparcours waagt. Of je nou een beginnende klimmer bent of juist op zoek bent naar wat meer spanning, het kan allemaal bij Klimrijk Brabant. Aarzel ook niet om de kleintjes mee te nemen, want zelfs voor hen is een speciaal klimparcours aangelegd. Op het zogeheten Pico-parcours hebben de kids pret voor twee. Naast het klimmen en klauteren is er ook nog eens veel meer te beleven. Zo kan je er een tocht maken op een echte quad, schieten met een aardappelkanon, je vrienden uitdagen voor een potje lasertag of de Robin Hood uithangen in een wedstrijdje archery tag.

3. Speelland Beekse Bergen

Is het één van die zeldzame dagen met uitstekend weer, dan is Speelland Beekse Bergen een plek die je gerust op je planning kan zetten. Dit pretpark in Brabant heeft werkelijk alles voor de ideale zonnige zomerdag. Waar de ouders lekker kunnen neerstrijken op een heerlijk zandstrand, kunnen de kids al hun energie kwijt in de verschillende attracties die er te vinden zijn. Neem bijvoorbeeld de botsbootjes of de Waverider. Maar ook de duo-waterglijbaan en de air trampoline mogen zeker niet worden overgeslagen. Een dagje Beekse Bergen is beslist een van de leukste zonnige uitjes van het land.

4. Kids Wonderland in Molenschot

Wonderland in Molenschot is het absolute paradijs voor kinderen.  Een geweldige speeltuin van drieduizend vierkante meter wordt versterkt door een supergave binnenspeeltuin waar alles staat wat een kind zou kunnen wensen. Bij dit pretpark in Brabant spelen ze in verschillende themawerelden. Gaan ze op pad in Atlantis of verkennen ze de goudmijn? Maken ze een uitstapje naar de maan, het vlinderslot of slingeren ze aan lianen in de jungle. Voor de stoersten van het gezelschap staat er ook nog een piratenschip. yohé, yoho! Zonder de rum uiteraard, geen zorgen.

5. BillyBird Park Hemelrijk

Eigenlijk snijd je jezelf een beetje in de vingers met een tripje naar het BillyBird Park in Hemelrijk. Wanneer je hier naartoe gaat met de kids, zullen ze namelijk nooit meer weg willen. Zie ze dan nog maar in de auto te krijgen. Eerlijk gezegd kunnen we ze wel begrijpen. Wat wil je nog meer met een luchtkussenpark op het water, waterglijbanen, de saltoswing en zelfs een familieachtbaan. Om nog maar te zwijgen over de escaperoom, het theater en de Helihaven. Zelfs als het weer wat minder is, is er genoeg te beleven in het indoor speelparadijs. Kom gerust eens op bezoek in Hemelrijk, maar bereid je voor op razend enthousiaste kinderen.

6. Zoo Veldhoven

Ben je nou een echte dierenliefhebber, kom dan eens op langs bij Zoo Veldhoven. Hier maak je kennis met talloze exotische vogels. Van parkieten tot ara’s. Ze vliegen er allemaal.  Maar de dierentuin biedt ook onderdak aan imposante roofvogels. Spannend zeg! Vroeger ging Zoo Veldhoven door het leven als Stichting opvang voor papegaaien. Je kan je dan ook voorstellen dat ze daar verzot zijn op deze kleurrijke gevleugelde vrienden. Na een bezoekje aan dit superinteressante pretpark in Brabant snap je waarom. Naast vogels beschikt de zoo ook nog eens over een aantal andere dieren, waaronder de bonte vari en de ringstaartmaki. 

7. Attractiepark Dippiedoe

Het is altijd goed om een blog af te sluiten met een knaller. Dan doen we dan ook zeker met attractiepark Dippiedoe. Dit park voor kinderen tot 12 jaar oud heeft zó enorm veel te bieden. Laat ze eens scheuren in de Dollybots botsautootjes of laat ze eens rustig kennis maken met achtbanen in de Dolle Pier kinderachtbaan. Vonden ze dat nou leuk, dan kunnen ze naar the next level in achtbaan Typhoon. Brr, die is wel spannend zeg! Nog niet genoeg spanning gehad? Stap dan eens in schommelschip de Slingersloep of waai uit in zweefmolen de Draaikolk. Zo kunnen we nog wel even doorgaan over dit pretpark in Brabant. Maar om het kort te houden, dit park is in één woord: geweldig!

Deze lijst met “pretparken Brabant” is voor het laatst bijgewerkt in 2021. Wanneer we nieuwe tips hebben dan zullen we de lijst “pretpark Brabant” verder aanvullen.

Add Your Comment