De 6 leukste musea in Nederland

Musea in Nederland worden steeds minder bezocht terwijl een dagje uit naar een museum net zo leuk kan zijn als een pretpark. In Nederland zijn veel leuke en interessante musea te vinden. Hieronder hebben wij een overzicht gemaakt van de, volgens ons, 6 allerleukste musea in Nederland.

Rijksmuseum

Rijksmuseum. Een van de leukste musea in NederlandHet Rijksmuseum, gelegen in Amsterdam, is het ideale museum voor de onvervalste kunst- en cultuurliefhebbers. Het museum hangt vol met Nederlandse kunst en Nederlandse geschiedenis. Je kunt hier onder andere kijken naar de werken van Rembrandt van Rijn, Johannes Vermeer en Frans Hals. Het bekendste werk van het bekendste museum van Nederland is De Nachtwacht van Rembrandt van Rijn. Er zijn verschillende rondleidingen beschikbaar en vaak staan er ook tentoonstellingen op het programma.

Tickets voor volwassenen zijn te koop voor €22,50. Mensen onder de 18 en mensen met een museumkaart hebben gratis toegang. Ook met de VriendenLoterij VIP-KAART kun je hier korting voor krijgen.

NEMO Amsterdam

NEMO Amsterdam is het grootste science museum van Nederland. In het science museum kun je van alles leren over de wereld van wetenschap en technologie. Voor sommige mensen zal dit niet meteen leuk klinken, maar NEMO is een museum met veel interactiviteit. Je kunt veel dingen zelf doen zoals scheikundige proefjes of het maken van een kettingreactie. Daarnaast kun je ook verschillende tentoonstellingen bezoeken. NEMO is vooral erg leuk voor kinderen.

Tickets vanaf 4 jaar oud zijn verkrijgbaar voor €17,50. Met een museumkaart en Vriendenloterij VIP-KAART is het gratis. Ook kinderen t/m 3 jaar zijn gratis.

Madurodam

Een van de leukste musea in Nederland is Madurodam. Madurodam is een echt familiepark gelegen in Den Haag. Een heel park vol met miniaturen van de bekendste plekken in Nederland. Het park wordt ook wel Nederland in het klein genoemd. Naast de bekende miniaturen zijn er ook allerlei doe-dingen en indoor attracties. Het park is goed bereikbaar met het openbaar vervoer en de auto.

Tickets zijn te reserveren vanaf €18,00. Kinderen t/m 2 jaar kunnen gratis het park op. Madurodam zit niet inbegrepen bij de museumkaart, maar is wel met korting te boeken met een VriendenLoterij VIP-KAART.

Openluchtmuseum

Veel bekende museum liggen in het zuiden van Nederland. Maar niet getreurd want ook de andere kant van ons land heeft een leuk museum tot zijn beschikking. Het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem staat vol met authentieke gebouwen uit de Nederlandse historie. Ieder gebouw heeft zijn eigen geschiedenis en verhaal. Ontdek de verhalen en oude ambachten tijdens een rondleiding over het park.

Tickets voor volwassene zijn te verkrijgen vanaf €18. Kinderen van 4 t/m 12 zijn €15 en kinderen t-m 3 jaar zijn gratis. Het Nederlands Openluchtmuseum is gratis te bezoeken met de museumkaart en VriendenLoterij VIP-KAART.

Madame Tussauds

Madame Tussauds is een wassenbeeldenmuseum dat staat in Amsterdam. Je verwacht het misschien al maar in het wassenbeeldenmuseum staan allemaal wassenbeelden. Dit zijn beelden van bekende mensen. Popsterren, schilders, bekende Nederlanders en noem het maar op. Je kunt ze in verschillende zones bewonderen. Loop door de zone A-list met bekende mensen van over de hele wereld of neem een kijkje bij MARVEL helden. Sommige beelden kunnen ook nog bewegen!

Online tickets voor volwassen zijn verkrijgbaar vanaf €23. Voor kinderen tussen de 3 en 15 jaar kost het €19 en onder de 3 jaar is het gratis. Bij een online ticket bespaar je bijna 20% ten opzichte van de deurprijs. Met de museumkaart kom je hier niet in, wel heb je met de VriendenLoterij VIP-KAART 20% korting.

Naturalis

Naturalis Biodiversity Center is een leuk en leerzaam natuurhistorisch museum. Daarnaast is het ook nog een onderzoeksinstituut op het gebied van biodiversiteit. Naturalis ligt in Leiden en op loopafstand van treinstation Leiden Centraal. Ga op ontdekkingstocht door de negen tentoonstellingszalen en bekijk het bekende skelet van de T. Rex Trix.

Tickets vanaf 4 jaar oud zijn verkrijgbaar voor €17. Kinderen t/m 3 jaar hebben gratis toegang. Ook is dit museum gratis met een museumkaart of VriendenLoterij VIP-KAART.

Gratis toegang tot de leukste museums in Nederland

Bij heel veel musea in Nederland kun je korting of gratis toegang krijgen. Dit kan bijvoorbeeld met een museumkaart of VriendenLoterij VIP-KAART. Met de museumkaart krijg je gratis toegang tot meer dan 450 musea in Nederland. De museumkaart kost €64,90 en voor kinderen t/m 18 jaar €32,45. Je kunt een museumkaart ook cadeau doen aan iemand. 

Wanneer je deelneemt aan de VriendenLoterij ontvang je de VIP-KAART. Met deze VIP-KAART kun je heel veel korting krijgen bij dagjes uit en soms heb je ook gratis toegang. Deze kaart kun je gebruiken voor theaters, bioscopen, dierenparken, kastelen en musea in Nederland. Bekijk de website van de VriendenLoterij voor het hele aanbod van de acties.

Add Your Comment