5 Oer-Hollandse uitjes die je niet mag missen

Nederland, het land van tulpen, windmolens en meesterwerken van de meest bekende schilders uit de lage landen. Maar Nederland heeft nog zoveel meer te bieden! Hier zijn vijf oer-Hollandse uitjes die je absoluut niet mag missen als je het échte Nederland wilt ervaren.

De Efteling

Gelegen in Kaatsheuvel, is De Efteling het grootste en meest bekende themapark van Nederland. Dit sprookjesachtige park biedt iets voor iedereen, van spannende achtbanen zoals de Python en de Baron 1898, tot het nostalgische Sprookjesbos. De Efteling is een magische ervaring die je terugbrengt naar je kindertijd, ongeacht je leeftijd.Pretpark Brabant

Keukenhof

Als er iets is dat Nederland wereldwijd op de kaart heeft gezet, dan zijn het wel tulpen. De Keukenhof in Lisse is dé plek om deze prachtige bloemen in al hun glorie te zien. Maar wees er snel bij; de tuin is slechts acht weken per jaar geopend in het voorjaar. Naast tulpen kun je er ook genieten van andere voorjaarsbloeiers zoals narcissen en hyacinten. Een must voor de bloemenliefhebber!

Giethoorn

Dit pittoreske dorpje in de provincie Overijssel wordt ook wel het ‘Venetië van het Noorden’ genoemd. En met reden: Giethoorn is een autovrij dorp waar je het beste per boot kunt verkennen. Huur een fluisterboot en dobber langs de pittoreske boerderijtjes en onder de schattige bruggetjes door. Een rustgevende ervaring die je niet wilt missen.

Kinderdijk

Als je aan Nederland denkt, denk je aan windmolens. En nergens vind je een mooier gezelschap van deze Nederlandse iconen dan in Kinderdijk. Deze verzameling van 19 windmolens uit de 18e eeuw is UNESCO Werelderfgoed en een lust voor het oog. Je kunt de molens niet alleen van buiten bewonderen, maar sommigen zijn ook van binnen te bezichtigen. Een perfecte plek om de Nederlandse geschiedenis en ingenieurskunst van dichtbij te ervaren.

Rijksmuseum

Ten slotte mag een bezoek aan het Rijksmuseum in Amsterdam niet ontbreken op je lijst. Het museum huisvest enkele van de meest beroemde werken uit de Nederlandse geschiedenis, waaronder Rembrandt’s “De Nachtwacht”. Maar het Rijksmuseum is meer dan alleen schilderijen. Je vindt er ook historische beeldhouwwerken en Aziatische kunstwerken.

Dus, of je nu houdt van cultuur, natuur of spanning, Nederland heeft het allemaal. Deze vijf oer-Hollandse uitjes bieden een prachtige dwarsdoorsnede van wat ons land zo uniek maakt. Mis ze niet!

Add Your Comment