Spoorwegmuseum

Op zoek naar een geweldig dagje uit met familie of vrienden? Breng dan eens een bezoekje aan het Spoorwegmuseum in het pittoreske Utrecht. Naast dat het een heel erg amusant uitje is, is het ook nog eens superinteressant. Als je nog geen treinengek was, dan word je het wel na deze ervaring. Laat je meevoeren door de rijkelijke geschiedenis van de imposante rijtuigen en ontdek hoe de trein de wereld heeft veranderd. 

Lees hier over de gaafste attracties en belevenissen van één van de leukste musea van Nederland. Van het theater tot een heus techlab waar je experimenten kan doen en van een reis door de tijd tot een echte achtbaan. Het Spoorwegmuseum heeft het allemaal. 

 

spoorwegmuseum-werkplaats_14785831413_o

Afbeelding 1 van 9

De grote ontdekking 

Om maar eens te beginnen met deze attractie. Hierin zal je teruggaan naar het jaar 1839 en word je volledig meegenomen in de sensatie van toen. Begin in de donkere mijngangen en daal honderdvijftig meter af. Waan jezelf in het begin van de 19e eeuw, waar de stoomtrein een enorm belangrijke rol speelde. Maak middels een audiotour kennis met de Arend, de eerste stoomlocomotief van Nederland en geniet van de ervaring. De grote ontdekking is beslist een van de gaafste attracties van het park.

Techlab

Zoals al even kort besproken beschikt het Nederlands Spoorwegmuseum over een heel gaaf Techlab. Hier voer je allerlei experimenten uit en kom je van alles te weten over treinen. Die gigantische machines zijn eigenlijk best ingewikkeld, maar hier kom je spelenderwijs alles te weten over de rijtuigen.

Probeer goed op te letten en zoveel mogelijk te weten te komen, want na je bezoek aan het lab zal je worden getoetst met een examen. Als je dit haalt, ben je een echte treinexpert. Wie wil dat nou niet?

Stalen Monsters

Deze attractie draagt de bijnaam van de gigantische, zware stoomlocomotieven die toentertijd door het land ploeterden: Stalen Monsters. Je snapt wel waarom. De attractie neemt je mee in het verhaal over een grote familie die werkt bij het spoor. Zo kom je er achter wat voor werk er allemaal komt kijken bij spoorwegen. Van machinist en conducteur tot kolenschepper en kruier. Tot slot maak je een meeslepende rit door het pikkedonker en zie je de stalen monsters in het echt. Spannend!

Droomreizen

En van de stalen monsters springen we over naar Droomreizen. Tijdens Droomreizen duik je in de wereld van de super-de-luxe internationale treinreizen van vroeger. Hier kom je dan ook oog in oog te staan met de allerbekendste trein ter wereld; de Oriënt Express. Wil je meer weten over deze trein, neem dan ook eens een kijkje in het stoomtheater, waar dagelijks voorstellingen over deze indrukwekkende machine zijn.

De Vuurproef

Eén van de allerbeste attracties van het park moet toch wel de Vuurproef zijn. Deze prijswinnende attractie neemt je mee in een reis door de tijd. Wat heeft de trein eigenlijk betekend voor onze wereld en welke rol zullen ze vervullen in de toekomst. Als afsluiting zal je ook nog een echte vuurproef ondergaan, als je dat durft natuurlijk…

Deals

Word je nou razend enthousiast van deze enorm gave attracties? Houd dan de website in de gaten voor de leukste deals en aanbiedingen voor dit fantastische museum.

Toegangsprijzen 

Entree                               €17,50

Kinderen t/m 3 jaar         GRATIS

Add Your Comment