Beekse Bergen

Als je altijd al graag op safari heb gewild dan is Safaripark Beekse Bergen de perfecte uitkomst. Geniet van de prachtige natuur en kom dichterbij wilde dieren dan je ooit ben geweest. Beekse Bergen opende in 1968 zijn deuren en werd daarmee het eerste safaripark van Nederland. Toen het in 1968 werd geopend was het nog een Leeuwenpark waar een aantal groepen leeuwen werden ondergebracht. Je kon dan met de auto door het Leeuwenpark rijden. Tegenwoordig is het uitgebreid tot een echt safaripark met meerdere verschillende wilde dieren.

Het bijzondere aan het dichtbij Tilburg gelegen safaripark is dat je nu nog steeds door de verblijven van de dieren kan rijden. Op die manier krijg je het gevoel alsof je in een echte safari zit. Je kunt op verschillende manieren door het park. Zo kun je op autosafari, bootsafari, bussafari of wandelsafari. Het Safaripark Beekse Bergen biedt naast de safari-opties nog meer activiteiten aan. Zo kun je deelnemen aan diverse avontuurlijke en educatieve expedities, zoals het rangerpad waarbij je zelf op pad gaat als ranger en zo meer leert over de wilde dieren in het park. Ook zijn er spannende klim- en speeltoestellen voor kinderen, zoals een apenkooi en een touwenparcours. Daarnaast kun je genieten van een hapje en een drankje in een van de restaurants of picknickplekken die het park biedt.

Bussafari Beekse Bergen

Overnachten

Beekse Bergen biedt ook overnachtingen aan. Je kunt verblijven op het Safari Resort of Lake Resort. Op het Safari Resort verblijf je middenin de savanne tussen de wilde dieren. Als dat al niet leuk genoeg klinkt is het Safari Resort volledig duurzaam. Daarbij krijg je toegang tot o.a. het Safaripark, Speelland, Dierenrijk en ZooParc. Er zijn verschillende savannes waar je kunt overnachten. Op elke savanne zit je tussen andere dieren. Als je fan bent van de witte neushoorn dan kun je op de Serengeti savanne of de Wongo savanne verblijven. Liever tussen de leeuwen liggen dan kun je overnachten op de Simbara West en East.

Als je liever geen dieren om je heen hebt, maar wel graag in de natuur wilt slapen kun je overnachten op het Lake Resort. Je overnacht dan in een bosrijke omgeving aan het Victoriameer. Hier zijn ook huisdieren toegestaan en krijg je gratis wifi in alle accommodaties. Vanaf het Lake Resort gaat een bootje die je afzet in het Speelland waardoor je niet helemaal hoeft te lopen naar het safaripark. 

Eind maart 2023 opent het Safarihotel in Beekse Bergen zijn deuren. Een bijzondere overnachting met een echt safari gevoel. Je kunt verschillende suites boeken in het hotel. Je hebt normale kamers, connected kamers en rolstoelvriendelijke kamers. De kamers gaan van 2 personen tot 10 personen. Het hotel ligt op het Safari Resort en dus overnacht je ook hier gezellig tussen de wilde dieren. 

Ticketprijzen

Ben je enthousiast geworden en wil je graag zelf een keer op safari zonder daarvoor het land uit te gaan? Koop dan nu je tickets!

Entree: v.a. € 28,-
Kinderen van 3 t/m 9 jaar: v.a. € 24,50
Kinderen van 0 t/m 2 jaar: GRATIS

Add Your Comment