De goedkoopste pretparken van Nederland

In ons kleine land kan je toch écht best veel pretparken vinden. Voor iedereen is er wat, van jong tot oud. Ticketprijzen voor de parken kunnen alleen nog best ver uit elkaar liggen. Voor de grote en bekende attractieparken betaal je nu eenmaal meer geld. Wij hebben een klein onderzoekje gedaan naar de entreeprijzen van 12 attractieparken in Nederland. Hier hebben we de volgende conclusie uit kunnen trekken, die jij wellicht in je voordeel kan laten werken.

De 3 goedkoopste pretparken

Op nummer 1 van de goedkoopste pretparken van Nederland staat Attractiepark DippieDoe. DippieDoe is een attractiepark gelegen aan de rand van Eindhoven. Het park is bedoeld voor kinderen t/m 12 jaar. Een entreekaartje voor zowel volwassenen als kinderen is €16,50. Volwassenen die ouder zijn dan 60 kunnen zelfs voor €8,25 een kaartje kopen. Daarmee staat Attractiepark DippieDoe bovenaan de ranglijst met de goedkoopste pretparken van Nederland.

Op nummer 2 staat het Drentse attractiepark Drouwenerzand. Met verschillende attracties vervelen kinderen zich hier nooit. De entreeprijs voor Drouwenerzand is gelijk aan die van Attractiepark DippieDoe. Het verschil zit hem in de entreeprijs voor ouderen en mindervalide en de parkeerkosten. Ouderen betalen namelijk ook €16,50 voor een kaartje en mindervalide €12,00, terwijl mindervalide bij DippieDoe gratis toegang krijgen. Vandaar dat Drouwenerzand op plek 2 is geëindigd van goedkoopste pretparken.

Achter Nijmegen ligt Amusementspark Tivoli. Tivoli komt uit op plek 3 met de entreeprijs €17,50 voor zowel volwassenen als kinderen. Met verschillende speeltoestellen en attracties is dit ideaal voor kinderen. De lijn die je kan trekken bij de goedkoopste pretparken is dat alle pretparken gericht zijn op de jongere kinderen.

De 3 duurste pretparken

Op plek 3 van de duurste pretparken in Nederland staat Attractiepark Toverland. In het noord Limburgse attractiepark kun je genieten van 6 verschillende werelden vol met magie. Een entreeticket voor volwassenen is te verkrijgen vanaf €36,50. Kaartjes voor kinderen zijn €30,00. Mocht je op tijd je tickets boeken kun je tot wel 7 euro korting krijgen. Ook met 7 euro korting blijft Toverland op plek 3 staan van de duurste pretparken van Nederland.

Op plek 2 staat Walibi Holland. Walibi Holland is een pretpark gericht op jong en oud en erg populair onder de tieners. De achtbanen in Walibi gaan bijna allemaal over de kop. Voor kleine kinderen is dit minder geschikt en daarom heeft Walibi daar een apart gedeelte voor. Ticketprijs voor een volwassenen is €42,50 en voor kinderen €32,50. Mocht u met kinderen op stap gaan dan is er in een ander pretpark waarschijnlijk meer te doen en dan is het ook nog voordeliger.

Op plek 1 staat de Efteling. Met een entreeprijs die kan oplopen tot wel €48! In het laagseizoen zijn de tickets goedkoper dan bij Walibi Holland. Walibi is niet eens open in het laagseizoen dus daar kunnen we het moeilijk mee vergelijken. Vergelijken we de prijzen van dezelfde data kom je al gauw uit op entreeprijzen van €45,- en in tegenstelling tot Walibi betaal je voor kinderen hier ook de volle prijs. Dat zorgt ervoor dat de Efteling er uiteindelijk uitkomt als het duurste pretpark van Nederland.

Conclusie

Uit het onderzoek naar entreeprijzen kun je een duidelijke conclusie trekken. We zien dat kleinere attractieparken gericht op jonge kinderen veel goedkoper zijn. Deze attractieparken zijn vaak ook iets minder bekend. De duurdere attractieparken zijn vaak meer gericht op de ouderen kinderen en volwassenen. De parken zijn groter en bevatten ook veel grotere achtbanen. Dit moet natuurlijk wel allemaal bekostigd worden en dat zie je zeker terug in de entreeprijzen. Gelukkig zijn er elk jaar wel een aantal kortingsacties die je kunt inzetten om korting te krijgen op zowel kleine als grote pretparken.

 

* De genoemde prijzen zijn een momentopname. Alle actuele prijzen staan vermeld op de website van het desbetreffende attractiepark

** Alle prijzen zijn op basis van het kopen van online tickets. Ticketverkoop aan de kassa kan verschillen.

Add Your Comment