Dagje pretpark in Zeeland? Zoek niet verder!

Onze zuidwestelijke provincie staat om veel dingen bekend. Zo kom je er voor de lekkerste Zeeuwse mosselen, vind je er de befaamde Deltawerken of waai je heerlijk uit op het strand. Maar, wat je misschien niet wist, is dat een dagje pretpark in Zeeland uitstekend mogelijk is. Van waterspeeltuinen tot attractieparken en van musea tot glowgolfen. Pak die koffers en maak je klaar voor de leukste uitjes van het gewest. 

Deltapark Neeltje Jans 

Natuurlijk moet je deze lijst beginnen met het allerbekendste pretpark in Zeeland. Deltapark Neeltje Jans is een park waar je alles te weten komt over de Deltawerken. Dit bouwwerk is zonder twijfel één van de belangrijkste en meest bekende creaties van Nederlandse bodem. Des te meer reden dat je hier moet zijn geweest. Als je dacht dat je er alleen kwam voor de indrukwekkende constructie, dan heb je het mis. Er is bij Neeltje Jans namelijk van alles te doen. Zo is er een aquarium, waar je alles leert en ziet over het leven in de Noordzee. Zo vind je er een orkaanmachine, die de windkracht van een heuse orkaan nabootst. Hou je dus stevig vast, anders waai je weg. Ben je nou helemaal fan van walvissen, dan is het mogelijk om de walvisexpo te bezoeken. Natuurlijk is er ook aan de kinderen gedacht, met een waterspeeltuin, een waterglijbaan en diverse andere speeltoestellen. Ook kunnen de kids hun energie kwijt bij Aquasplash, waar ze kunnen glijden, zwemmen, duiken en spetteren. Misschien wel één van de spectaculairste dingen van het pretpark in Zeeland is de mogelijkheid om te zwemmen met echte zeehonden óf echte haaien. Als je dat durft tenminste…

Het Arsenaal

Schip ahoy! Bij het Arsenaal kom jij alles te weten over het vroegere leven van stoere piraten. Zou jij ook een piraat kunnen zijn? Laat maar eens zien hoe goed je een kanon kan afvuren of hoe precies jij bent als je schiet met een pistool. Kan jij ook nog eens enteren als de beste, dan kom je de piratentest vast wel door. Maak kennis met Harrie de Haak en verbaas je over de gebrekkige manieren van de zeelieden in die tijd. Maar ach, wat wil je ook met al die tonnen rum achter de kiezen? Stap aan boord van de scheepssimulator en waan jezelf in een zenuwslopende zeeslag.

Na al het piratengeweld kun je even tot rust komen en genieten van het zeeleven in het aquarium en is het zelfs mogelijk om roggen te aaien. Die voelen toch wel een beetje gekkig, hé? Ga op zoek naar schatten in de schatvijver of stap aan boord van een imposante onderzeeer. Kortom, er valt genoeg te beleven in het Arsenaal. Misschien wel het spannendste pretpark in Zeeland.

Mini Mundi 

Dit pretpark is een echte aanrader als je ergens naartoe wil met kinderen. Om maar eens te beginnen met het miniatuurpark ‘klein Walcheren’, een exacte nabootsing van de contouren van het westelijke Zeeuwse schiereiland Walcheren. Hier zijn echte experts aan de slag geweest, want het bouwwerk is gemaakt in samenwerking met Madurodam. Geniet bijvoorbeeld van het imposante stadhuis van Middelburg. Neem een kijkje op de boulevard van Vlissingen of verbaas je over het gigantische abdijcomplex uit Middelburg. Het geheel kan ook nog worden bediend met drukknoppen. Zo kan je de klokken laten luiden en zelfs een schip in de fik laten vliegen. Alle bouwwerken in het miniatuurpark zijn gemaakt op een schaal van 1 op 20.

Als je dacht dat de pret ophield na het geweldige miniatuurpark, dan is er nieuws voor je. Na al deze indrukken kan je namelijk heerlijk even uitwaaien in de achtbaan, een ritje rond het park maken in het treintje of je zenuwen op de proef stellen in de schommelschuit. Voor de kleintjes is er ook een indoorspeeltuin met een klimtoren, botsauto’s, een klimvulkaan en een spannende hoge glijbaan.  Dus ben je op zoek naar een dagje uit in pretpark in Zeeland? Zoek dan niet verder en ga naar Mini Mundi!

Glow Golf Middelburg

Denk jij dat je het niveau hebt van een echte Tiger Woods? Kom dat dan maar eens laten zien bij Glow Golf in Middelburg. Op deze minigolfbaan speel je in de meest indrukwekkende decoren. Van apen en tijgers tot grote olifanten. De baan telt 18 holes en neemt je mee op reis door een wereld met verschillende gigantische 3D-dieren. Dus, als het weer een keertje tegenzit, wat natuurlijk goed mogelijk is in ons polderlandje, kom dan gezellig een balletje slaan in Middelburg. Je hoeft hier ook niet bang te zijn dat al je zuurverdiende geld over de toonbank vliegt. Een potje glowgolf kost je namelijk maar acht euro en vijftig cent. Ben je jonger dan twaalf jaar, dan betaal je slechts zeven euro. Dat is nog wel het overwegen waard, toch?

Tropical Zoo

Je verwacht het niet, maar in Zeeland vind je ook de thuisbasis van talloze tropische bloemen, planten, vogeltjes en allerlei andere uitheemse diersoorten. Onder het dak van de Tropical Zoo welliswaar, maar toch. Als je op zoek bent naar een pretpark in Zeeland waar iedereen zijn ogen uitkijkt en als je verzekerd wil zijn van een goede middag vol vermaak en lachende gezichten, dan is dit een hele goede optie. Je vindt hier namelijk leuke en schattige aapjes, echte papegaaien in de mooiste kleuren en ook nog eens kameleons. Durf je het ook aan om een kijkje te nemen bij het slangen- of vogelspinnenverblijf?

Heb je nog wat tijd over? Overweeg dan een tocht door de Zeeuwse natuur op een E-chopper of laat de kids los in de indoor speeljungle of de buitenspeeltuin. Ook de spetteruin moet zeker op het lijstje staan. Zijn ze helemaal uitgeraasd, neem ze dan eens mee naar de Dino Expo of kom alles te weten over de dieren van heel lang geleden in de fossielenmijn. Er is echt zo enorm veel te doen. Dat maakt dit pretpark in Zeeland echt tot een absolute aanrader.

Add Your Comment