Een heerlijk dagje uit met de kleinsten: dit zijn de leukste pretparken voor peuters

Er zijn zoveel dingen die je kan doen met het grut. Je neemt ze mee naar een bos of de speeltuin, gaat eens met ze naar het plaatselijke zwembad of je zet ze aan tafel met een paar klodders vingerverf. Maar wat natuurlijk voor de meest onvergetelijke ervaring zorgt, voor ouder en kind, is een dagje weg naar een heus pretpark. Na het lezen van deze blog weet je precies welke parken daar het meest geschikt voor zijn.

En nee, geen zorgen, we zullen niet zeggen dat jij en je geliefde peuter drie keer over de kop moeten gaan in de meest heftige achtbanen van ons land. Hieronder zullen enkel kindvriendelijke parken staan, check nu onze favorieten “pretparken peuters” top 5.  Enjoy!

1. KidzCity in Utrecht

Als je dacht dat KidzCity enkel en alleen voor kids vanaf vier jaar was, dan heb je het goed mis. Dit pretpark heeft namelijk enorm veel te bieden voor jouw peuter. Zo kun je de kleine in ViZcity een schitterende kleurplaat van een vis laten maken. Deze wordt vervolgens gescand en in de bubbelbuis gedaan. Dan is ‘ie weg, foetsie! Of toch niet? Loop eens naar het grote scherm en zie de vis van jouw peuter rondzwemmen in het grote aquarium. Hoe gaaf is dat? Maar ook het paardencarrousel en het kindertheater zijn ronduit geweldig voor de allerkleinsten. KidzCity is dé plek voor peuters. 

2. Dinoland 

Ga terug in de tijd en laat je fascineren door een wereld waar dino’s weer helemaal tot leven komen. Dit park hoort uiteraard bij de leukste pretparken voor peuters. Naast alle levensgrote bewegende dino’s vind je er namelijk nog zoveel meer. Zo kan je er klimmen op een klimmuur of door het uitgestrekte dinolandschap rijden op een prachtige skelterbaan. Je kan je peuter kennis laten maken met een potje minigolf of laat ze helemaal opgaan in wilde fantasieën als ze aan de slag gaan als een echte archeoloog en een dinoskelet blootleggen. Wie weet is dit waar je kleine zijn of haar toekomstige beroep vindt.

3. Oud Valkeveen (nieuwe als tip in deze lijst pretparken peuters)

Ben je na het lezen van de vorige suggesties nog steeds op zoek naar nieuwe inspiratie voor leuke pretparken voor peuters? Denk dan eens aan Oud Valkeveen. Dit walhalla voor kinderen is een heus begrip in Midden-Nederland. Dat komt niet in de laatste plaats door de talloze speeltoestellen waar menig kind uren op zou kunnen ravotten. Er is natuurlijk ook aan de allerkleinsten gedacht met allerlei peutervriendelijke attracties die je vindt in het zogeheten ‘miniland’. Dit is een echt kleurrijk kuuroord voor kinderen tot vier jaar. 

4. Kinderparadijs Malkenschoten

Naast de ideale locatie voor kinderfeestjes en schoolreisjes, is kinderparadijs Malkenschoten ook echt de ideale locatie voor een dagje uit met je peuter. Kijk eens toe hoe hoog ze al kunnen springen op de air-trampoline, of laat de innerlijke ‘Bob de Bouwer’ naar boven komen bij de bouwblokken of bij het gedeelte waar ze hutten kunnen bouwen. Zoef van de kabelbaan of roetsj naar beneden van de glijbaan.  Laat ze op expeditie gaan over het verborgen junglepad of stap samen eens in een waterfiets. Er is zoveel te beleven. Zeg je pretparken voor peuters? Dan zeg je Malkenschoten!

5. Sprookjesbos Valkenburg (Pretpark Peuters in Zuid Limburg)

Met je peuter ben je in Valkenburg echt op de juiste plek, want naast pretpark de Valkenier vind je er namelijk ook Sprookjesbos Valkenburg. Maak hier een ballonvaart in Ballontoren Calidius of duik samen met Saartje de spannende Mergelgroeves in. Maar ook de 7-dimensionale film mag beslist niet gemist worden. Deze film prikkelt al je zintuigen. Zeven dimensies!? Heb je dat ooit meegemaakt. Kom dit en al het andere beleven in een van de leukste pretparken voor peuters.

6. Drievliet

Drievliet in Den Haag is een attractiepark voor alle leeftijden. Zo beschikt het park over supergave achtbanen voor de oudsten en moedigsten van het gezin, maar ook voor peuters is er genoeg te beleven. Laat dat nou precies zijn waar je naar op zoek bent. Ze hebben een grote sectie van het park speciaal voor de kleintjes. Laat ze bijvoorbeeld eens jumpen op de Duikelduin in Lol Atol of bezoek de zingende stal en zing mee met alle boerderijdiertjes die in de stal te zien zijn. Daarnaast kunnen ze zich ook uitleven in het Zeebonkenhol, een speeltuin volledig in piratenstijl. Tot slot kunnen jullie plaatsnemen in de zaal voor een spannende 5D-film. Met een dagje Drievliet doe je de kids en jezelf echt een plezier. 

7. Julianatoren 

Beleef oneindig veel avonturen in het park van Jul en Julia de Muis. Als je het hebt over pretparken voor peuters mag de Julianatoren zeker niet worden overgeslagen. Van het spannende brandweerspel tot de snelle achtbaan ‘Jul’s Rollerskates’. Maar ook de speeltuin, de botsautootjes en de vliegende olifanten zorgen ervoor dat je kind eigenlijk nooit meer weg wil. Honger gekregen van al dat geren en gevlieg door het park? Strijk dan neer op het terras bij het restaurant voor een lekker patatje en een drankje.  Wat wil je nou nog meer?

Heb jij nog een tip voor deze lijst “Pretparken Peuters” lijst? Laat het ons dan hieronder weten. 

Add Your Comment