Drievliet

Verleden van Drievliet

Nu kennen we Drievliet als een gezellig familiepark dat gelegen is in Den Haag. Maar wat is eigenlijk het verleden van dit familiepark? De naam Drievliet heeft te maken met de ligging van het park. Drievliet ligt namelijk op een knooppunt waar 3 vlieten samenkomen, namelijk de vliet naar Leiden, de Haagvliet en de Delftvliet.

Het park bestaat 75 jaar en van de simpele theetuin van 1938 is in het huidige familiepark weinig terug te zien. Vanaf 1938 tot aan nu is er namelijk het één en ander gebeurd met het park. In 1950 werd door de eigenaar Piet Faaij een complete buitenplaats gekocht. Hij kocht toen ook de eerste draaimolen. Deze draaimolen is tegenwoordig één van de oudste attractie van het park. In 1968 kwam de eerste monorail van Nederland in het park te staan. De attractie bestond uit een treintje dat op een paar meter van de grond op een 200 meter lange baan door het park reed.

Attractiepark Drievliet

Wil jij met jouw gezin of familie graag een gezellig dagje uit naar één van de leukste attractieparken van Nederland? Kom dan naar familiepark Drievliet in Den Haag. Het is een attractiepark dat voorzien is van allerlei soorten attracties voor zowel jong als oud. Het park is uitermate geschikt voor de hele familie, omdat het beschikt over 35 attracties, shows en een speeltuin. Zo zijn er 4 achtbanen in het park zoals ‘de Rollercoaster Twistrix’. In deze attractie nemen draaiende uilen je mee op avontuur door het bos. Hiernaast zijn er voor de jongere kinderen ook attracties zoals ‘de Vliegende Vissen’. In deze attractie kunnen de kleintjes hun vis laten zweven op de hoogte die zij willen. Hiernaast is er een andere attractie voor deze doelgroep, namelijk de spetterende ‘Waterwars’. Hierbij kunnen zij met een katapult dat gevuld is met waterballonnen hun tegenstander proberen te raken.

Voor de wat oudere kinderen en volwassene met lef heb je ook verschillende attracties zoals ‘de Formule X’ en ‘de Kopermijn’. ‘De Formule X’ is een absolute topattractie. De achtbaan schiet in 2 seconden van 0 naar 70 kilometer per uur en het is de eerste X-Car Launch Coaster ter wereld. ‘De Kopermijn’ is een achtbaan waarbij de mijnwagons vanaf een 20 meter hoge mijnschacht met ongeveer 60 kilometer per uur naar beneden scheuren. Kortom, voor een gezellig dagje uit met jouw gezin of familie ben je bij familiepark Drievliet aan het juiste adres.

Ticketprijzen

Ticket Prijs
Volwassene v.a. €25,50
Kinderen vanaf 100 cm v.a. €23,50
Online tickets €2,- korting v.a. €23,50
Kinderen tot 100 cm GRATIS

 

 

Add Your Comment