Bij deze attreactieparken in Utrecht moet je zijn geweest

Wanneer je denkt aan de provincie Utrecht zullen je gedachten niet meteen uitgaan naar attractieparken met spectaculaire achtbanen of bloedstollende attracties. Toch heeft Utrecht een paar verborgen pareltjes als het gaat om zinderend amusement. Van indoor speelparadijzen tot mega-speeltuinen en van dierenparken tot escaperooms. Stoelriemen vast en handen binnenboord, dit zijn dé attractieparken in Utrecht waar je geheid naartoe moet zijn geweest. 

1. KidzCity

Misschien wel het bekendste attractiepark van Utrecht is KidzCity. Yes, kidz met de ‘Z’. Dat is toch net effe wat gekker. Helemaal in lijn met het knotsgekke indoor speelparadijs zelf. Hier zal elk kind zich oneindig kunnen vermaken en zelfs bij de ouders zal het stiekem een beetje gaan kriebelen. Niet gek, met zo’n vijfduizend vierkante meter aan klimplezier. Er zijn weinig attractieparken zo veelzijdig als KidzCity. Beginnen we bij de botsautootjes, verdwalen we vrijwillig in het klimdoolhof of dagen we elkaar uit voor een spannend potje lasergamen? Het kan echt allemaal in dit supergave attractiepark. Het park is bedoeld voor kinderen tot en met elf jaar. Er is natuurlijk ook aan de ouders gedacht. Zij kunnen zich vermaken in het restaurant, waar je kan genieten van een lekker drankje en uiteraard gratis Wifi. KidzCity bevindt zich in een oude fabriekshal, centraal gelegen in Utrecht en is ideaal voor een geslaagd kinderfeestje, waar nog tijden over nagepraat zal worden.

2. Piramide van Austerlitz

Als je het dan toch hebt over attractieparken in Utrecht, dan mag de Piramide van Austerlitz uiteraard niet ontbreken. Hoewel het hier niet gaat om hightech attracties en spectaculaire achtbanen, is een goede middag vermaak toch gegarandeerd. Bij het bijzondere monumentale bouwwerk is namelijk een grote speeltuin aangelegd waar je onder anderen botsauto’s, een treintje en zelfs een zweefmolen vindt. Wat ook als muziek in de oren klinkt is dat de portemonnee niet getrokken hoeft te worden voor dit uitje. De toegang tot de speeltuin is helemaal gratis. De Piramide van Austerlitz is gelegen op het hoogste punt van de Utrechtse Heuvelrug in een prachtige rustieke omgeving. Mocht je het monument zelf willen betreden dan kost dat je wel een luttele drieënhalve euro. Goed te doen, toch?

3. Dierenpark Amersfoort

Nederland telt aardig wat dierenparken, maar dierenpark Amersfoort is zeker wel één van de leukste. Met meer dan 1500 dieren ben je al snel de hele dag zoet. Het park kent vele unieke elementen, zoals ‘De Nacht’, waar je overdag nachtdieren kan bewonderen, maar ook het ‘Honderdduizend Dierenhuis’ is een plek die niet overgeslagen mag worden tijdens je bezoek. In dit huis maak je kennis met slangen, hagedissen, kameleons en nog zoveel meer. Ben je een echte durfal, dan kan je bij de Koele Knuffels met wat geluk een gigantische spin vasthouden of een omhelzing krijgen van een heuse slang. Als kers op de taart vind je in het Dino Bos levensgrote dino’s. Sommige zijn zelfs wel twaalf meter hoog. Na het zien van al die wilde dieren hebben de kids natuurlijk ook zin om zelf even te klimmen en klauteren. Dat is natuurlijk geen punt bij Dierenpark Amersfoort. Met de nieuwst klim- en klauterroute kan ieder kind zich namelijk helemaal uitleven en klimmen ze zelfs via een touwbrug over het verblijf van de beren. Dat is toch superspannend? Niet voor niets dat deze dierentuin in het lijstje staat met de leukste attractieparken van Utrecht.

4. De pretfabriek

Is het weer eens tijd om de kleinsten mee op pad te nemen voor een oergezellig en vermakelijk uitje? Dan valt de Pretfabriek in het Utrechtse Woerden zeker aan te raden. In dit attractiepark zullen kinderen tussen de twee en tien jaar zich ongetwijfeld uren vermaken. Ze kunnen er knutselen, klimmen, rennen en vliegen. Alles wat een kinderhartje begeert. Mocht je zelf mee willen delen in de fun? Reserveer dan voor de geweldige glow in the dark-golfbaan. Deze baan is zonder twijfel één van de gaafste midgetgolfbanen van dit land te noemen door de geweldige aankleding. Van golfen in casinostijl tot het maken van een hole-in-one in een heuse jungle. Niks is te gek. De pretfabriek hoort ongetwijfeld bij de allerleukste pretparken van Utrecht.

5. The Maxx

Van de pretfabriek springen we over naar The Maxx. En met springen bedoelen we ook echt springen, want dat doe je bij dit attractiepark als geen ander. Bounce van de ene trampoline naar de andere en maak salto’s tot je een ons weegt. Doe de allerbeste trucs die je maar kan bedenken en ben verzekerd van een zachte landing in de megazachte schuimbak. Mocht dat nog niet genoeg zijn, dan heeft The Maxx nog veel meer te bieden dan alleen trampolines. Je kunt hier namelijk glowgolfen of jezelf en je vrienden uitdagen in een escaperoom. Krijg je nog niet genoeg adrenaline van een escaperoom? Probeer dan eens een flashscape-game. Dit is als een escaperoom, alleen krijg je maar vijftien minuten de tijd om te ontsnappen. Ben je toch meer van het racen dan kan je de nieuwe Max Verstappen uithangen op de razendsnelle kartbaan. De mogelijkheden zijn bijna oneindig. Al die verschillende activiteiten, je zou er honger van krijgen. Gelukkig ben je dan nog steeds op de juiste plek, want je kunt genieten van allerlei culinaire hoogstandjes op het horecaplein. Ook een lekker biertje mag niet ontbreken, dus klop na negen uur ’s avonds meteen even aan bij het Amsterdamse café. We weten het zeker, bij dit pretpark in Utrecht heb je dus honderd procent een schitterende dag.

6. Ouwehands Dierenpark 

Als je een liefhebber bent van dierenparken dan moet je hier zijn geweest. Je kijkt hier ongetwijfeld je ogen uit bij de verschillende dieren die ze hebben. Van echte ijsberen tot imposante gorilla’s. Uiteraard vind je in dit park ook de alom bekende reuzenpanda’s Xing Ya en Wu Wen, die Nederland een aantal jaren cadeau kreeg. Maar het absolute hoogtepunt, als we het dan toch over attractieparken hebben, is het befaamde Ravot Apia. Dit is Europa’s grootste overdekte speeljungle, waar kinderen spelenderwijs alles leren over het leven van wilde dieren en zich werkelijk oneindig kunnen vermaken. Logisch, gezien het feit dat de oppervlakte van het kinderparadijs zo’n vierduizend vierkante meters bedraagt. Natuurlijk hoort Ouwehands Dierenpark in Rhenen bij de leukste attractieparken van Utrecht.

7. Spoorwegmuseum

In dit artikel mag het bekende Spoorwegmuseum in Utrecht natuurlijk niet ontbreken. Dit museum is er niet zomaar één. Je komt hier echt alles te weten over treinen, stations en alles wat daarbij komt kijken. Maar naast een heel educatief uitje is er in het museum ook nog eens heel veel te beleven. Zo zijn er verschillende gave attracties, een theater en wisselende tentoonstellingen. Waar wacht je nog op?

Mis jij een tip in de lijstje met “attractieparken Utrecht,” laat het ons dan weten in de reacties hieronder! 

Add Your Comment