Rotterdam: een stedelijke ontdekkingsreis

Rotterdam, het ‘New York’ van Nederland. In dit artikel heb ik voor jou een stedelijke ontdekkingsreis uitgestippeld die jou een kijkje biedt langs alle highlights van Rotterdam. De prachtige nieuwbouwstad met hoge gebouwen en indrukwekkende architectuur. Kortom, een stad die de moeite waard is om te verkennen.

Drie kubus woningen die schuint tegen elkaar aan staan.

 

Kijk-kubus 

Eenmaal aangekomen in Rotterdam, met de auto, trein of misschien wel de fiets, is het een goed idee om direct naar de toeristische trekpleister te gaan: De Kijk-kubus. Je hebt ze vast wel eens voorbij zien komen: de gekantelde blokjes die dienen als huis. Het is echt de moeite waard om deze van dichtbij te bekijken. Tegen een kleine vergoeding biedt Rotterdam jou ook de kans om binnen in een van de kubuswoningen te kijken. 

De binnenkant van de Markthal met kleine eettentjes erin en een mooi kleurrijk schilderij op het dak en de muren.

Markthal 

Nog geen 5 minuten lopen vanaf de Kijk-kubus kom je aan bij de Markthal. Een prachtig kunstwerk op zich. Binnenin is aan het plafond een enorm kunstwerk te zien – iets wat je echt niet wilt missen. Daarnaast dient de Markthal, zoals de naam al zegt, als een markt met diverse eettentjes. De perfecte plek voor een snelle snack of een heerlijke maaltijd. 

De Koopgoot

Koopgoot 

Op nog geen 10 minuten van de Markthal vandaan vind je de Koopgoot. De Koopgoot, ook wel Beurstraverse genoemd, huisvest 80 winkels met in totaal een oppervlakte van 60.000 vierkante meter. Met andere woorden, de perfecte plek om te shoppen. 

Een aanzicht van de Erasmusbrug vanaf de kaade.

Erasmusbrug 

Na enkele winkels te hebben bezocht in de Koopgoot bereik je na een wandeling van 20 minuten de Erasmusbrug. Dit is hét visitekaartje van Rotterdam en tevens de eyecatcher van de Rotterdamse skyline. De brug verbindt het centrum met “de Kop van Zuid”, het nieuwbouwdeel van Rotterdam. Een prachtig zicht dat je zeker niet mag missen tijdens de stadswandeling! 

De Euromast van onder.

Euromast 

Niet ver van de Erasmusbrug rijst een ander icoon van Rotterdam op: de Euromast. Met een hoogte van 185 meter biedt deze toren een panoramisch uitzicht over de hele stad en de haven, wat het één van de beste plekken maakt om Rotterdam in haar volle glorie te aanschouwen. Stap in de draaiende lift die je naar het uitzichtplatform brengt en geniet van een 360° uitzicht. En als je na het adembenemende panorama een hapje of drankje wilt, kun je terecht in het restaurant op grote hoogte. Een bezoek aan de Euromast is een hoogtepunt – letterlijk en figuurlijk – van elke tour door Rotterdam. 

 

Rotterdam is een stad die blijft verbazen en inspireren. Elke hoek van de stad biedt een nieuwe verrassing, van architectonische wonderen tot culinaire hoogstandjes. Of je nu een liefhebber bent van moderne architectuur, shopping, kunst, of gewoon van het stadsleven geniet, Rotterdam heeft voor ieder wat wils. Een wandeling door deze dynamische stad is een ervaring die je niet snel zult vergeten. Het is niet alleen een wandeling door de straten, maar ook een reis door de rijke cultuur en historie die Rotterdam te bieden heeft. Dus, waar wacht je nog op? Trek je wandelschoenen aan en laat je verrassen door deze Nederlandse metropool.

Stedelijke ontdekkingsreis toch niks voor jouw?

Zie jij dat wandelen toch niet zitten. En hou jij meer van acties en avontuur? Ontdek wat voor attractie en parken Rotterdam jouw allemaal kan bieden!

Add Your Comment