Achtbanen in de Efteling

Naast het Sprookjesbos en andere leuke attracties voor leuke kinderen heeft de Efteling ook een aantal top achtbanen. Dus ben je een liefhebber van achtbanen en heb je alle achtbanen van Walibi al gehad. Dan kan je de volgende rollercoasters toevoegen aan je bucketlist.  

Baron 1898

De Baron 1898 is geopend in 2015 en is een van de snelste achtbanen van Nederland. Volgens de kenners staat deze achtbaan in de top 3 samen met de Xpress: Platform 13 in Walibi en de (houten) achtbaan Troy in Toverland. Spectaculair is het moment dat je van een hoog punt 90graden draait en naar beneden stort.

De Python

De Python achtbaan is gebouwd in 1981 en een echte klassiek in Nederland. Het is zeker niet de snelste achtbaan in Nederland, maar met de loepings en energie van de andere bezoekers zeker een topervaring om mee te maken.

Achtbaan Joris en de Draak

Joris en de draak is een houten achtbaan waarbij twee karren tegen elkaar een wedstrijd rijden. Is zeker niet zo spectaculair als De Baron en de Python, maar natuurlijk wel te leuk om zomaar voorbij te lopen als je in de Efteling bent. 

De Vliegende Hollander

In deze achtbaan zit je in een boot, waarbij eerst varend door een gebouw gaat. Het voelt dus niet meteen als een achtbaan. Na een stukje varen start de echte achtbaan om de rit af te maken met een vette landing in het water. Gelukkig zit je in een boot en word je nauwelijks nat.

Binnen achtbaan de Vogel Rok

De Vogel Rok is de enige achtbaan van dit rijtje de binnen is. Toen ik de eerste keer de Vogelrok kwam binnenlopen had ik geen idee dat ik een achtbaan in zo gaan. Na de wilde race in het donker was ik super enthousiast. Zonder een idee welke kant op de vliegen schoot het karretje alle kanten op en zag je overal knipperende lampen.

Add Your Comment